Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Μέθοδος Αντιμετώπισης με Πολυμέσα (Μέθοδος Παυλίδη)

     Η ορθογραφία μαζί με την ανάγνωση αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα των δυσλεξικών. Η αποτελεσματικότητα της  μεθόδου Αντιμετώπισης με Πολυμέσα (Μέθοδος Παυλίδη)  αξιολογήθηκε αφού χρησιμοποιήθηκε στην βελτίωση της ορθογραφίας δυσλεξικών , και τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.
      Συμμετείχαν 20 παιδιά, όπου  όλα είχαν διαγνωσθεί ως δυσλεξικοί, στο Κέντρο Δυσλεξίας και Ευφυΐας, από τον Καθηγητή Παυλίδη, στη Θεσ/νίκη. Πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα αντιμετώπισης, τα παιδιά αξιολογήθηκαν στην ορθογραφία σε κείμενο καθ’ υπαγόρευση αντίστοιχο της ηλικίας τους, καθώς επίσης και στην αυτοσχέδια ορθογραφία.  Με το τέλος του πρώτου εξαμήνου του προγράμματος, η ορθογραφική επίδοσή τους επαναξιολογήθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο Η ακριβής και λεπτομερής διάγνωση που επιτυγχάνεται και με το Τεστ Οφθαλμοκίνησης οδήγησε στην αντιμετώπιση. Το  πλεονέκτημα της μεθόδου είναι η εξατομίκευση, που επιτρέπει την αποτελεσματική αντιμετώπιση του κάθε παιδιού σύμφωνα με τις προσωπικές του δυνατότητες, ανάγκες και ρυθμούς. Η κάθε επίσκεψη διαρκούσε 30 λεπτά, και πραγματοποιούνταν μία με δύο φορές την εβδομάδα, επί τέσσερις με έξι μήνες.
      Η στατιστική ανάλυση κατέδειξε ότι στο πολύ σύντομο χρονικό διάστημα της αντιμετώπισης, βελτιώθηκε σημαντικά η ορθογραφία αυτών των παιδιών.Η πρόοδος των  παιδιών ήταν 6.5 φορές ταχύτερη από την κανονική  σχολική τους πρόοδο, ενώ στον τονισμό ήταν οκτώ φορές ταχύτερη. Η τόσο σημαντική βελτίωσή τους επιβεβαιώθηκε και από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Επομένως τα αποτελέσματα αυτά καθιστούν τη μέθοδο Αντιμετώπισης με Πολυμέσα (Μέθοδος Παυλίδη)  μία από τις πλέον αποτελεσματικέςμεθόδους . 






http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CC4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.uom.gr%2Fmodules.php%3Fop%3Dmodload%26name%3DUpDownload%26file%3Dindex%26req%3Dgetit%26lid%3D1469&ei=P57yUq-BOOSR7Aa284DQCg&usg=AFQjCNE_YTihdh8B0Miv-3IKLTTJW58wPQ&sig2=pfNQDoML3g1M8HYsJTsI_w

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου